©Veerlebas Photography

Tournee

Tournee Nesko 2022
April en mei 2022 zal de 58e editie van het Nesko plaats vinden. Het Nesko speelt dit jaar voor het eerst in zijn geschiedenis een werk van een vrouwelijke componist, namelijk Louise Farrenc. Daarnaast zullen er werken klinken van Mendelssohn, Vaughan Williams en een opdrachtcompositie van Ramin Amin Tafreshi. Dit alles onder leiding van onze bevlogen dirigent Stijn Berkouwer.
Programma

Louise Farrenc

Eerste Symfonie in C mineur

 

Felix Mendelssohn

Die Hebriden

 

Ralph Vaughan Williams

Serenade in A mineur

 

Ramin Amin Tafreshi

Opdrachtcompositie

 

 

Stijn Berkouwer

Dirigent

 

 

 

Tour

 

24 april – Sint Nicolaasga

 

25 april – Groningen

 

26 april – Den Bosch

 

27 april – Nijmegen

 

28 april – Utrecht

 

29 april – Middelburg

 

30 april – Leiden

 

1 mei – Amsterdam

©Veerlebas Photography
STIJN BERKOUWER

In 2022 zal het Nederlands Studenten Kamerorkest onder muzikale leiding staan van de jonge en energieke dirigent Stijn Berkouwer.

 

Stijn studeerde directie in Amsterdam en Berlijn. Hij behaalde zijn bachelordiploma in orkestrale directie bij Lucas Vis aan het Conservatorium van Amsterdam in 2011. Hij studeerde in 2014 af aan de Hochschule fur Musik Hanns Eisler in Berlijn.

 

Stijn is op jonge leeftijd begonnen met het bespelen van de piano. Daarnaast speelt hij ook contrabas en basgitaar en heeft hij veel ervaring als zanger in verschillende koren.

 

In 2016 won Stijn de Anton Kersjes beurs voor jonge dirigenten. Ook kreeg hij masterclasses van onder anderen Bernard Haitink en David Robertson. Hij dirigeerde Het Nederlands Philharmonisch orkest, Opera Zuid, Het Gelders Orkest en het Noord Nederlands Orkest en werkte als assistent samen met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest. Stijn is momenteel vaste dirigent van Symfonieorkest de Philharmonie in Amsterdam, het Delftse Studentenorkest Krashna Musika en het Utrechts Studenten Koor en Orkest.

 

Het Nesko is erg blij dat Stijn deel wilt uitmaken van het artistiek team van de tournee van 2022!

© Anna Groot
TO BE ANNOUNCED!

De solist van Nesko 2022 wordt snel bekend gemaakt!

RAMIN AMIN TAFRESHI

 

 

Lunchconcerten
Tijdens de tournee worden naast de reguliere avondconcerten ook lunchconcerten gegeven door de leden van het Nesko in kleinere kamermuziekensembles.
Tijdens de repetitieweek worden ensembles samengesteld die tijdens de tournee lunchconcerten geven voor speciale doelgroepen die minder makkelijk in aanraking komen met klassieke muziek. Deze concerten worden bijvoorbeeld gegeven in een penitentiaire instelling, een basisschool met speciaal onderwijs en een psychiatrische instelling. Wilt u dat de orkestleden van het Nesko bij u langskomen om een lunchconcert te geven? Neem dan contact op met onze orkestchef Christiaan Kroon via orkestchef@nesko.nl!