©Veerlebas Photography

Tournee

Tournee Nesko 2020 ‘Durft het aan!’
In april 2020 zou het Nesko voor de 56ste keer een concertreeks geven in maar liefst 8 Nederlandse (studenten)steden. Vanwege de maatregelen omtrent het Coronavirus kan deze helaas geen doorgang vinden. Het bestuur doet zijn uiterste best een aantal concerten in juli 2020 te organiseren en nodigt u dan ook van harte uit om deze bij te wonen. Houd daarom de site en de sociale media in de gaten om hiervan op de hoogte te blijven!
Met Beethoven, Wagner en Remy van Kesteren o.l.v. bevlogen dirigent Stijn Berkouwer
Programma

Ludwig van Beethoven

Derde symfonie ‘Eroica’

 

Richard Wagner

Siegfried Idyll 

 

Remy van Kesteren

Collective

 

 

Stijn Berkouwer

Dirigent

 

Tour

19 april   Gecanceld

Sint Nicolaasga

Sint-Nicolaaskerk

 

20 april Gecanceld

Groningen

De Oosterpoort 

 

21 april Gecanceld

’s-Hertogenbosch

Jheronimus Bosch Art Center

 

22 april Gecanceld

Leiden

Marekerk

 

23 april Gecanceld

Utrecht

Geertekerk

 

24 april Gecanceld

Middelburg

Zeeuwse concertzaal

 

25 april Gecanceld

Nijmegen

Antonius van Paduakerk

 

26 april Gecanceld

Amsterdam

Muziekgebouw aan ’t IJ

©Veerlebas Photography
STIJN BERKOUWER

In 2020 zal het Nederlands Studenten Kamerorkest onder muzikale leiding staan van de jonge en energieke dirigent Stijn Berkouwer.

 

Stijn studeerde directie in Amsterdam en Berlijn. Hij behaalde zijn bachelordiploma in orkestrale directie bij Lucas Vis aan het Conservatorium van Amsterdam in 2011. Hij studeerde in 2014 af aan de Hochschule fur Musik Hanns Eisler in Berlijn.

 

Stijn is op jonge leeftijd begonnen met het bespelen van de piano. Daarnaast speelt hij ook contrabas en basgitaar en heeft hij veel ervaring als zanger in verschillende koren.

 

In 2016 won Stijn de Anton Kersjes beurs voor jonge dirigenten. Ook kreeg hij masterclasses van onder anderen Bernard Haitink en David Robertson. Hij dirigeerde Het Nederlands Philharmonisch orkest, Opera Zuid, Het Gelders Orkest en het Noord Nederlands Orkest en werkte als assistent samen met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest. Stijn is momenteel vaste dirigent van Symfonieorkest de Philharmonie in Amsterdam en het Delftse Studentenorkest Krashna Musika.

 

Het Nesko is erg blij dat Stijn deel wilt uitmaken van het artistiek team van de tournee van 2020!

© Anna Groot
REMY VAN KESTEREN

Het Nederlands Studenten Kamerorkest als heldencollectief in opdrachtcompositie ‘Collective’

Remy van Kesteren is een Nederlands harpist en componist. Hij studeerde in 2010 met de hoogste onderscheiding af aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. Vervolgens studeerde hij verder bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti aan het Conservatoire National Superieur de Musique. Daarna slaagde hij summa cum laude voor zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Remy is niet alleen solist, maar ook componist. Hij volgde lessen bij componist Willem Jeths en schreef zijn eigen muziek waarin allerlei verschillende muziekstijlen te horen zijn. Het eerste album waarop naast werk van andere componisten zijn eigen composities te horen zijn is Tomorrow Eyes. Zijn nieuwste album dat volledig bestaat uit zijn eigen werk is Shadows, waarop naast zijn muziek ook zijn zelf geschreven teksten en eigen zang te horen zijn. Remy speelde zijn eigen muziek op club- en theatertours.

 

Vrijheid en het overschrijden van grenzen tussen genres zijn kenmerkend voor de muziek van Remy. Dit past dan ook goed bij het thema ‘Nesko durft het aan!’ van dit project. Het Nesko is erg enthousiast en en vereerd om met een groot talent en muzikaal avonturier als Remy van Kesteren samen te werken!

 

Voor het Nesko componeerde Remy zijn stuk Collective: ”Het Nesko is wat mij betreft een heldencollectief. Één van de belangrijkste antwoorden op de destructie van de mensheid is muziek en de kracht om van niets iets te maken en dat zo’n groep studenten zich daar wekenlang vol passie op stort vind ik het mooiste wat er is. Daarom heb ik een symfonisch gedicht voor hen geschreven, waarin je de gedachtenwereld van het collectief volgt; van destructie naar rouw en uiteindelijk naar hoop. Solidariteit en collectieve empathie als antwoord op individualisme.”

© Kaupo Kikkas
Lunchconcerten
Tijdens de tournee worden naast de reguliere avondconcerten ook lunchconcerten gegeven door de leden van het Nesko in kleinere kamermuziekensembles.
Tijdens de repetitieweek worden ensembles samengesteld die tijdens de tournee lunchconcerten geven voor speciale doelgroepen die minder makkelijk in aanraking komen met klassieke muziek. Deze concerten worden bijvoorbeeld gegeven in een penitentiaire instelling, een basisschool met speciaal onderwijs en een psychiatrische instelling. Wilt u dat de orkestleden van het Nesko bij u langskomen om een lunchconcert te geven? Neem dan contact op met onze orkestchef via orkestchef@nesko.nl!

Tijdens de tournee in april 2020 zouden wij op de volgende locatie lunchconcerten geven*:

 

Eelde – Museum the Buitenplaats

‘s-Hertogenbosch – Reinier van Arkel
Leiden – Short Vlietschool
Zeist – Bartimeus
Middelburg – PI Torentijd

 

*Vanwege de maatregelen omtrent het Coronavirus konden deze concerten helaas geen doorgang vinden