20190414 Nesko van de Kaart o.l.v. Sander Teepen ft Floris Onstwedde 095.jpg

Het Nesko

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) is in oktober 1964 opgericht om studenten de kans te bieden in een kamerorkest te musiceren. Het Nesko wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit zo'n 40 ambitieuze studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. Aan hen wordt de mogelijkheid geboden zich twee weken intensief bezig te houden met kamermuziekrepertoire. Onder leiding van een gerenommeerde dirigent studeren ze een programma in dat door het Nesko-bestuur en dirigent wordt samengesteld uit de uitgebreide kamermuziekliteratuur.


Het Nesko wil graag een podium bieden aan jong talent. Ieder jaar krijgt een jonge talentvolle musicus de kans om met het orkest te soleren. Zo speelde het Nesko in de afgelopen jaren samen met o.a. Maria Milstein, Niek KleinJan en Lidy Blijdorp. Tevens neemt het Nesko graag opdrachtcomposities op in zijn programma, om op deze manier jonge componisten de kans te bieden te werken met een groot kamerorkest.


Traditiegetrouw repeteert het Nesko eerst een week in het Friese Idskenhuizen, om aansluitend een week lang op tournee te gaan langs de grootste studentensteden van Nederland. Ieder concert wordt afgesloten met een nafeest, en orkestleden overnacht bij gastgezinnen in de concertsteden.


Het speelniveau en de originaliteit staan bij het Nesko voorop. Dit heeft geleid tot een reputatie van kwaliteit en eigenzinnigheid. Kortom, het Nesko is een bijzonder orkest waarin jong talent, intensief musiceren en gezelligheid samenkomen.

Voor ons financieel jaarverslag en projectplan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.