20190414 Nesko van de Kaart o.l.v. Sander Teepen ft Floris Onstwedde 095.jpg

2018 - Het Programma

 

Het programma dat wij ten gehore zullen brengen is als volgt:

  •  Dances of Galánta - Zoltán Kodály
  •  A Haunted House - Mathilde Wantenaar
  • 3e Symfonie 'De Schotse' - Felix Mendelssohn

Dit programma zullen wij spelen o.l.v. dirigent Ivo Meinen. De rol van sopraansoliste bij de opdrachtcompositie door Mathilde Wantenaar zal worden vervuld door Jeannette van Schaik. 

In een brief schreef Mendelssohn hoe hij in Schotland geïnspireerd werd voor het schrijven van zijn 3e symfonie:
In de diepe schemering gingen we vandaag naar het paleis waar koningin Mary woonde en geliefd was. De kapel die zich hieronder bevindt is nu letterlijk dakloos. Bij het gebroken altaar waar Mary koningin van Schotland werd bekroond, groeit nu gras en klimop. Alles is verwoest, vervallen en de heldere hemelen genieten in. Ik denk dat ik daar het begin van mijn 'Schotse' Symfonie heb gevonden. 

Concerten:

15 april - Sint Nicolaasga - Sint-Nicolaaskerk
16 april - Groningen - Aa-kerk
17 april - ’s-Hertogenbosch - Jheronimus Bosch Art Center
18 april - Leiden - Herengrachtkerk
19 april - Utrecht - Geertekerk
20 april - Middelburg - Zeeuwse concertzaal
21 april - Maastricht - St. Janskerk
22 april - Amsterdam - NedPhO Koepel

 

Naast de concerten in de avond geeft het Nesko in elke stad een lunchconcert dat verzorgd wordt door leden van het orkest zelf in kleinere bezettingen. Deze lunchconcerten vinden plaats op bijzondere locaties zoals ziekenhuizen, musea, scholen en asielzoekerscentra en zijn bedoeld om muziek bij mensen te brengen die niet snel in de gelegenheid komen om naar een concertzaal te gaan.

Om dit alles tot een groot succes te laten verlopen, zullen wij ons vanaf 9 april 2018 een volle week op de muziek richten in de repetitieweek. Deze repetitieweek vindt plaats in Idskenhuizen voorafgaand aan de tournee. Daarvoor vindt nog een repetitieweekend plaats op 24 en 25 maart om elkaar, en de eerste noten te leren kennen.

Volg het Nesko ook op Facebook en Instagram om de laatste ontwikkelingen en leuke nieuwtjes te volgen!