Nesko---Milagro-Elstak-40-copy.jpg

Ivo Meinen

Wij zijn zeer verheugd om Ivo Meinen op de bok te verwelkomen dit jaar! Na het afronden van zijn vioolstudie in Amsterdam en Den Haag, begon Ivo Meinen met zijn studie directie in Maastricht en Essen bij Jan Stulen, Enrico Delamboye en David de Villiers. Tijdens zijn studie directie was hij geselecteerd om deel te nemen aan de masterclass van Valery Gergiev tijden het Gergiev Festival in Rotterdam. In dat zelfde jaar (2007) mocht hij de prestigieuze Kersjesprijs voor directie in ontvangst nemen.

Tijdens zijn werkzaamheden als vaste remplaçant van oa. het Koninklijk Concertgebouworkest, dirigeerde Ivo Meinen zowel symfonisch als ook operarepertoire.

In 2011 leidde Ivo de succesvolle productie van de Nederlandse première van

"la pietra del paragone" (G. Rossini) bij Opera Trionfo  en trad in alle grote zalen van

Nederland op. Vanaf dat moment ligt het accent van zijn dirigeren bij opera.  Inmiddels heeft Ivo Meinen diverse opera’s van onder andere Verdi, Puccini en Bizet gedirigeerd in zowel binnen- als buitenland.

In september van 2015 was Ivo Meinen prijswinnaar op "the Blue Danube Opera Conducting Competition" en zal naar aanleiding hiervan opera's dirigeren in oa. Tsjechië en Bulgarije. In november heeft Ivo met groot succes "Carmen" (G. Bizet) gedirigeerd in Staatsopera Stara Zagora en is naar aanleiding daarvan meteen weer uitgenodigd voor een volgende productie.

Tegenwoordig is Ivo Meinen Kapellmeister van de staatsopera van Jakaterinenburg.

© Ronald Knapp
Ivo_Meinen