20190414 Nesko van de Kaart o.l.v. Sander Teepen ft Floris Onstwedde 609.jpg

2017 - Het Programma

In 2017 gaat het Nesko weer een bijzondere kamermuziek tournee door Nederland maken. Dit jaar is het thema: 'Nesko vliegt uit' en staat het orkest onder leiding van Frans-Aert Burghgraef. Samen met hem gaan we het volgende, prachtige programma neerzetten.

- E. Rautavaara, Cantus Arcticus (deel 1)
- O. Respighi, Gli Uccelli (deel 3 en 1)
- J. Heutmekers, Flux (change is constant) met Lidy Blijdorp
- G. Bizet, eerste symfonie

Naast de concerten in de avond geeft het Nesko in elke stad een lunchconcert dat verzorgd wordt door leden van het orkest zelf in kleinere bezettingen. Deze lunchconcerten vinden plaats op bijzondere locaties zoals ziekenhuizen, revalidatiecentra, scholen en assielzoekerscentra en zijn bedoeld om muziek bij mensen te brengen die niet snel in de gelegenheid komen om naar een concertzaal te gaan.

Om dit alles tot een groot succes te laten verlopen, zullen wij ons een volle week op de muziek richten in de repetitieweek. Deze repetitieweek vindt plaats in Idskenhuizen voorafgaand aan de tournee en loopt van 27 maart t/m 2 april. Daarvoor vindt nog eenn repetitieweekend plaats om elkaar, en de eerste noten te leren kennen. Dit weekend vindt plaats op 17 t/m 19 maart. De uiteindelijke concert-tournee is van 2 tot 9 april door de volgende steden in Nederland.

- 2 april Sint Nicolaasga - Sint Nicolaaskerk (Try-out); 15:00u
- 4 april Groningen - Oosterpoort; 20:15u
- 5 april Leiden - Herengrachtkerk; 20:15u
- 6 april Utrecht - Geertekerk; 20:15u
- 7 april Middelburg - Zeeuwse Concertzaal; 20:15u
- 8 april Maastricht - Sint-Janskerk; 20:15u
- 9 april Amsterdam - de Duif; 15:00u

Kijk hier voor het digitale programmaboekje

Volg het Nesko ook op Facebook om de laatste ontwikkelingen en leuke nieuwtjes te volgen!