20190414 Nesko van de Kaart o.l.v. Sander Teepen ft Floris Onstwedde 624.jpg

Frans-Aert Burghgraef

"He is talented, knows what he wants and is very able to show the orchestra.” Edo de Waart over Frans-Aert Burghgraef

Frans-Aert Burghgraef studeerde directie aan de conservatoria van Groningen en Utrecht. Hij volgde masterclasses bij o.a. Alexander Polyanichko, Ivan Meylemans, Michail Jurowski, Jan Stulen en werd, uit een internationale selectie van tweehonderd dirigenten, uitgenodigd om een masterclass te volgen bij Bernard Haitink, als onderdeel van het vermaarde Lucerne Festival. Bovendien werd hij door Edo de Waart geselecteerd om een concert te dirigeren bij de Royal Flemish Philharmonic.
In januari 2015 werd Frans-Aert Burghghraef eerste prijs winnaar van de befaamde Taipei Conducting Competition, onder juryvoorzitterschap van de illustere Finse directie- coach en -scout Jorma Panula. In 2017 zal hij terugkeren bij het Taipei Chinese Orchestra.

Na zijn debuut in 2014 bij het Orkest van het Oosten werd hij meteen teruggevraagd in hetzelfde jaar en dirigeert hij Het Gelders Orkest, St. Petersburg State Symphony Orchestra, Lucerne Festival Strings, BACH Orchestra Yekaterinburg en Metropole Orkest.

In het voorjaar van 2015 debuteerde Frans-Aert bij de Philharmonie Zuidnederland en in november stond hij voor het eerst op de bok bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 2016 zal hij zijn debuut maken bij het Noord-Nederlands Orkest, het Residentie Orkest en opnieuw het Orkest van het Oosten leiden.

Na het succesvol assisteren van Osmo Vänskä bij het Radio Filharmonisch Orkest in 2015, is hij vanaf september 2016 assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Hierbij zal hij samenwerken met o.a. Markus Stenz, James Gaffigan en David Zinman.

In december 2015 ontving Frans-Aert in het Amsterdamse Concertgebouw de prestigieuze Kersjes directiebeurs. Deze beurs ter grootte van € 15.000,- wordt in drie jaar besteed aan alles wat bijdraagt aan zijn professionele carrière.

www.fransmusic.nl