20190414 Nesko van de Kaart o.l.v. Sander Teepen ft Floris Onstwedde 624.jpg

Stijn Berkouwer

In 2020 zal het Nederlands Studenten Kamerorkest onder muzikale leiding staan van de jonge en energieke dirigent Stijn Berkouwer.

Stijn studeerde directie in Amsterdam en Berlijn. Hij behaalde zijn bachelordiploma in orkestrale directie bij Lucas Vis aan het Conservatorium van Amsterdam in 2011. Hij studeerde in 2014 af aan de Hochschule fur Musik Hanns Eisler in Berlijn.

Stijn is op jonge leeftijd begonnen met het bespelen van de piano. Daarnaast speelt hij ook contrabas en basgitaar en heeft hij veel ervaring als zanger in verschillende koren. 

In 2016 won Stijn de Anton Kersjes beurs voor jonge dirigenten. Ook kreeg hij masterclasses van onder anderen Bernard Haitink en David Robertson. Hij dirigeerde Het Nederlands Philharmonisch orkest, Opera Zuid, Het Gelders Orkest en het Noord Nederlands Orkest en werkte als assistent samen met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest. Stijn is momenteel vaste dirigent van Symfonieorkest de Philharmonie in Amsterdam en het Delftse Studentenorkest Krashna Musika.Het

Nesko is erg blij dat Stijn Berkouwer in 2020 deelneemt aan het project als dirigent! 

                                                                                                                                                                                    

 

                                                                                                                                                                              

 

© Anna Groot
Ivo_Meinen