Weekend!.jpg

Sander Teepen

BIOGRAPHY HIGHLIGHTS

In 2019 zal het Nederlands Studenten Kamerorkest onder leiding staan van de talentvolle en dynamische dirigent Sander Teepen.


Sander begon op 8-jarige leeftijd met het bespelen van de hobo. Hij stuurdeerde aan het Fontys Conservatorium bij Herman Vincken en heeft als remplacant o.a. gespeeld bij Het Residentieorkest, Het Gelders Orkest en Philharmonie Zuidnederland. Sander is geen onbekende voor het Nesko; in 2009 soleerde hij onder leiding van Ivan Meylemans in het Sinfonia Concertrante van Mozart.


Al snel werd Sander gegrepen door het dirigeren en volgde hij lessen en masterclasses bij o.a. Jan Stulen, Otto Tausk, Paavo Jarvi en Leonid Grin. Sinds 2012 nam Sander met diverse podiumprijzen deel aan verschillende dirigentenwedstrijden. Zo won hij in 2012 de dirigentenwedstrijd bij het MAV Symfonisch Orkest in Budapest, in 2013 de juryprijs bij de Blue Danube Opera dirigentenwedstrijd, in 2014 de ‘George Enescu Philharmonic orchestra prize’ bij de Jeunesses Musicales Boekarest dirigentenwedstrijd en in 2015 werd hij tweede bij de Blue Danube Opera dirigentenwedstrijd.


Zijn successen op deze wedstrijden leidden tot diverse samenwerkingen in binnen- en buitenland. Zo heeft hij gastdirecties mogen verzorgen bij het Residentie Orkest, het Metropole Orkest, het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Op dit moment is hij assistent-dirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest en zal hij in 2019 zijn debut maken bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.                       

                                                                                                                                                                                    

 

                                                                                                                                                                              

 

© Maurice de Vries
Ivo_Meinen