Weekend!.jpg

Floris Onstwedder

Zonder twijfel één van de beste spelers van zijn generatie’ - prof. Frits Damrow, voormalig solotrompettist Koninklijk Concertgebouw Orkest.


Floris Onstwedder (1992) startte zijn studie op 11-jarige leeftijd aan het conservatorium van Amsterdam bij Frits Damrow, voormalig solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, en vervolgens bij Wim van Hasselt. Zijn Bachelor diploma behaalde hij aan het Conservatorium van Maastricht bij Theo Wolters. Momenteel volgt Floris de opleiding Master Solo Performance aan de University of Arts in Zürich, Zwitserland. Als 12-jarige trompettist was Onstwedder te zien op de Nederlandse televisie tijdens het Kinder- prinsengrachtconcert te Amsterdam. Ook verzorgde Floris solo-optredens bij de 65e verjaardag van de Nederlandse televisieproducent Joop van den Ende en verwelkomde hij de toenmalig Nederlandse Koningin Beatrix tijdens het Hofvijverconcert in Den Haag, beiden voor live televisie.


Floris geeft veelvuldig concerten in binnen- en buitenland. Hij is regelmatig te horen in recitals door heel Europa o.a. als gastsolist bij diverse kamermuziekensembles zoals het Nederlands Blazers Ensemble, Sinfonietta Zürich en het Doelenensemble. In het ensemble van violiste Maria Milstein speelde hij Stravinski’s L’Histoire du Soldat. Naast muzikale samenwerkingen met grote internationale namen als Wynton Marsalis, Sergei Nakariakov, Jens Lindemann en Pacho Flores won Floris diverse prijzen in competities zoals de ‘Stichting Jong-Muziektalent-Nederland’, het Prinses Christina Concours en de eerste prijs op het Europese Yamaha Trompetconcours 2009 in Hamburg. Onlangs stond hij in de finale van de prestigieuze competitie Aeolus Wettbewerb in Düsseldorf en won hij de 2 e prijs in de vooraanstaande internationale solocompetitie Girolamo Fantini in Rome.