20190414 Nesko van de Kaart o.l.v. Sander Teepen ft Floris Onstwedde 095.jpg

Remy van Kesteren

Remy van Kesteren is een Nederlands harpist en componist. Hij studeerde in 2010 met de hoogste onderscheiding af aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. Vervolgens studeerde hij verder bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti aan het Conservatoire National Superieur de Musique. Daarna slaagde hij summa cum laude voor zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Remy is niet alleen solist, maar ook componist. Hij volgde lessen bij componist Willem Jeths en schreef zijn eigen muziek waarin allerlei verschillende muziekstijlen te horen zijn. Het eerste album waarop naast werk van andere componisten zijn eigen composities te horen zijn is Tomorrow Eyes. Zijn nieuwste album dat volledig bestaat uit zijn eigen werk is Shadows, waarop naast zijn muziek ook zijn zelf geschreven teksten en eigen zang te horen zijn. Remy speelde zijn eigen muziek op club- en theatertours. 

Vrijheid en het overschrijden van grenzen tussen genres zijn kenmerkend voor de muziek van Remy. Dit past dan ook goed bij het thema ‘Nesko durft het aan!’ van dit project. Het Nesko is erg enthousiast en en vereerd om met een groot talent en muzikaal avonturier als Remy van Kesteren samen te werken! 

© Kaupo Kikkas